Aromatherapie voor Therapeuten


In de praktijk van een professionele therapeut komen veel specifieke problemen en aandoeningen van cliënten aan de orde. Tijdens de opleiding van een therapeut komt het gebruik van plantaardige en etherische oliën, in de meeste gevallen, slechts summier aan bod. Dat is jammer want een massage-olie kan zoveel meer zijn dan alleen een tussenstof of hulpstof tijdens een massage. Het gebruik van specifieke plantaardige en etherische oliën als massage-olie draagt – door hun eigen en gecombineerde medicinale en geneeskrachtige werking – bij aan het herstel van je cliënt en dus aan het resultaat van jouw massage. Het combineren van massage en aromatherapie is dus een win-win situatie! Schrijf je daarom in voor deze bijscholing aromatherapie voor therapeuten professionele verschil met collega therapeuten.

Bijscholing Aromatherapie: Integratie aromatherapie en massage

Deze nascholingsmodule of bijscholing aromatherapie integreert eigenlijk twee natuurgeneeskundige disciplines; de aromatherapie en de kunst van het masseren. De bijscholing is speciaal ontwikkeld voor de professionele massage therapeut die wil leren hoe je jouw behandeling bij specifieke problemen kan verbeteren met behulp van de aromatherapie. De lesstof is zo samengesteld dat je vanaf de eerste dag al met de aangeboden lesstof in je praktijk aan de slag kan.Deze bijscholing is geaccrediteerd bij de volgende beroepsverenigingen: BATC, FAGT, VBAG, NVST & NGS. De  NGS accreditatie levert 36 studie punten op voor de bij de NGS aangesloten therapeuten.

Vragen als:

– welke plantaardige olie en welke etherische olie is voor welk probleem of aandoening geschikt?
– hoe zet je deze oliën veilig en juist gedoseerd in?
– welke vragen kun je toevoegen aan je anamnese om door middel van de combinatie van massage en aromatherapie een optimaal therapie resultaat te behalen?
– kan een op maat gemaakte olie bijdragen aan het herstel van de cliënt door deze in te zetten als zelfzorg methode?
worden op een praktijkgerichte manier besproken, zodat je als therapeut je cliënten nog beter kunt helpen. Natuurlijk is er hierbij volop aandacht voor het vakkundig en veilig inzetten van aromatherapie.

Meer weten?

Klik verder en lees meer over de opbouw en de inhoud van de modules. Werk je niet als therapeut dan bieden wij ook een natuurgeneeskundige aromatherapie opleiding aan.