Voor wie is de bijscholing geschikt?


Deze bijscholing is speciaal ontwikkeld voor jou als professionele (massage) therapeut, om te leren hoe je de behandeling van specifieke problemen en aandoeningen van cliënten kan verbeteren met behulp van aromatherapie. De aromatherapie kan als behandelmethode worden ingezet naast andere natuurlijke behandelmethodes, zoals kruidengeneeskunde, massage of coaching. Tijdens de meeste opleidingen komt het gebruik van plantaardige en etherische oliën slechts summier aan bod. Dat is jammer, want deze producten kunnen zoveel meer zijn dan slechts hulpstoffen tijdens een behandeling. De geneeskrachtige toepassing van specifieke plantaardige en etherische oliën kan een grote bijdrage leveren aan het herstel van jouw cliënt. Precies dat leer je tijdens deze bijscholing!

Je krijgt antwoord op vragen als:

  • Welke plantaardige of etherische olie is voor welk probleem of welke aandoening geschikt?
  • Hoe zet je deze oliën veilig en juist gedoseerd in?
  • Welke vragen kan je toevoegen aan je anamnese, zodat je door middel van de combinatie van massage en aromatherapie een optimaal therapieresultaat kunt behalen en kunt bijdragen aan het herstel van jouw cliënt?

Dit alles, en meer, komt aan bod en wordt op een praktijkgerichte manier behandeld, zodat je als therapeut je cliënten nóg beter kunt helpen. Daardoor kan je het professionele verschil maken met collega-therapeuten.

Houd er rekening mee dat de bijscholing wordt gegeven op HBO-niveau. In de praktijklessen is er aandacht voor theoretische achtergronden en kaders. De opleiding vereist dus ook zelfstudie. De hoeveelheid tijd die dit kost, varieert naar gelang jouw voorkennis en de snelheid waarmee je nieuwe informatie opneemt en verwerkt. De gemiddelde studiebelasting ligt tussen de 4 en 8 uur per week.