Doel en Resultaat Aromatherapie voor Therapeuten


Het doel van de nascholing  ‘Aromatherapie voor Therapeuten’ is specifiek het leren toepassen van aromatherapie in een natuurgeneeskundige praktijk. Het resultaat specifiek voor massagetherapeuten is dat naast de massagetechnieken etherische olie en plantaardige oliën deskundig kan verwerken tot persoon- en klachtgerichte massage-oliën en eventueel zelfs andere aromatherapeutische technieken kan gaan inzetten hetgeen zal bijdragen aan het herstel van de cliënt. Lees op deze pagina meer over de doelen en het resultaten van onze bijscholing aromatherapie.

Doel van de aromatherapie nascholing voor therapeuten

Aromatherapie is complementaire zorg op holistische basis en is toepasbaar in elke fase van ons leven. Het doel van de bij- of nascholingsmodule ‘Aromatherapie voor Therapeuten’ is het leren toepassen van aromatherapie als complementaire, alternatieve of integratieve behandelmethode van medische, lichamelijke en psychische aandoeningen en klachten in combinatie met massage. Na het afronden van deze bij- of nascholingsmodule ‘Aromatherapie voor Therapeuten’ ben je in staat aromatherapie veilig, evidence en/of experience based, maar bovenal vakbekwaam in te zetten bij jezelf en bij anderen. Ben je geen massage therapeut maar wil je, je –therapeutische gereedschapskist– verrijken met aromatherapie, ook dan is deze bijscholing een waardevolle aanvulling op je eigen behandel methoden.

Resultaat van de aromatherapie nascholing voor therapeuten

Na het volgen van deze bij- of nascholingsmodule ‘Aromatherapie voor  Therapeuten’ heb je een gedegen theoretische vorming gebaseerd op bevindingen vanuit wetenschappelijk onderzoek naar aromatherapie en basisproducten. De masseur kan veel voorkomende klachten doeltreffend behandelen door middel van massage en andere aromatherapeutische behandeltechnieken. Bovendien kan hij of zij aromatherapie integreren in zijn of haar anamnese wat de persoonlijkheid en klachtgerichtheid van de uiteindelijke behandeling ten goede komt.

aromatherapeut