Opbouw Bijscholing voor Therapeuten


EEN KORTE INLEIDING

In de praktijk van een professionele (massage)therapeut komen veel specifieke problemen en aandoeningen van cliënten aan bod. Elke therapeut werkt met specifieke behandelmethodes. In de meeste therapeutische opleidingen komt het gebruik van plantaardige en etherische oliën niet of slechts summier aan bod. Dat is jammer, want een massageolie kan zoveel meer zijn dan slechts een hulpstof tijdens een massage. Het gebruik van specifieke plantaardige en etherische oliën als massageolie kan – door hun medicinale werking – bijdragen aan het herstel van je cliënt en dus aan het resultaat van de massage die je geeft. Het combineren van massage en aromatherapie is dus een win-win situatie. Daardoor kan je het verschil maken met collega-therapeuten. Lees meer over de opbouw en inhoud van de opleiding of vraag onze brochure aan.

OPBOUW VAN DE BIJSCHOLING

De bijscholing Aromatherapie voor Therapeuten die door FytArom wordt onderwezen, integreert twee natuurgeneeskundige disciplines: de aromatherapie en de kunst van het masseren.Het gebruik van specifieke plantaardige en etherische oliën met hun eigen geneeskrachtige werking draagt bij aan het herstel van jouw cliënt en dus aan het resultaat van jouw massage. De combinatie met aromatherapie tilt de kunst van het masseren daardoor naar een hoger niveau.

De bijscholing bestaat uit twee elkaar opvolgende modules van elk 3 lesdagen. Elke module wordt afgerond met een thuisexamen. Bij een voldoende voor het examen, ontvang je een geaccrediteerd certificaat. Dit certificaat levert bijscholingspunten op die geldig zijn voor verschillende beroepsverenigingen. Je kunt de modules apart van elkaar volgen, maar voor het starten met module 2 is het certificaat van module 1 een vereiste.

MODULE 1: AROMATHERAPIE VOOR THERAPEUTEN I

Deze module heeft als uitgangspunt “een massageolie is meer dan een tussenstof”. De inhoud van deze module zou iedere therapeut die met massage als behandelmethode werkt, moeten beheersen om een optimaal massageresultaat te kunnen leveren. Meer informatie over de inhoud vind je op de pagina Inhoud van de modules.

MODULE 2: AROMATHERAPIE VOOR THERAPEUTEN II

Deze module is een verdiepingsmodule, waarbij naast de combinatie van aromatherapie en massage, ook aandacht is voor andere effectieve aromatherapeutische toepassingen die je als therapeut eenvoudig in je praktijk kunt integreren. Deze module leert je om net even dat verschil te maken ten opzichte van collega-therapeuten. Daarnaast is er aandacht voor de zakelijke kant van het inzetten van aromatherapie in jouw praktijk. Meer informatie over de inhoud vind je op de pagina Inhoud van de modules.