Opbouw Bijscholing voor Therapeuten


De nascholing aromatherapie voor therapeuten bestaat uit twee verschillende modules:
– Aromatherapie voor  Therapeuten I
– Aromatherapie voor  Therapeuten II

Aromatherapie nascholing voor therapeuten module 1

De eerste module, Aromatherapie voor Therapeuten I, is een basismodule met als uitgangspunt ‘een massage-olie is meer dan een tussenstof’. Dit is de module die eigenlijk iedere masseur zou moeten beheersen om voor een optimaal resultaat van de massage garant te kunnen staan.

Aromatherapie nascholing voor therapeuten module 2

De tweede module, Aromatherapie voor  Therapeuten II, is een verdiepingsmodule waarbij ook andere door een masseur gemakkelijk aanvullend inzetbare aromatherapeutische technieken zullen worden besproken zodat het resultaat van de behandeling nog beter wordt. Tevens is er aandacht voor de zakelijke kant van het inzetten van aromatherapie in je praktijk.

Praktische zaken

Beide modules bestaan uit 3 lesdagen. Voor het behalen van het certificaat geldt een aanwezigheidsplicht van 80%. De lesdagen zijn van 09.30 tot 17.00 uur en vinden plaats in Bergschenhoek. Iedere module wordt afgerond met een thuisexamen. Bij een voldoende voor het examen ontvang je een nascholingscertificaat.

NB: Het is overigens niet noodzakelijk beide modules direct na elkaar te volgen. Voor het starten met de module ‘Aromatherapie voor Therapeuten II’ is wel het certificaat van de module ‘Aromatherapie voor Therapeuten I’ een vereiste.

Lesdagen aromatherapie nascholing voor therapeuten

Tijdens de lesdagen wisselen theorie en praktijk elkaar af. De lesdagen beginnen altijd met het uiteenzetten van een theoretisch kader. Hierna ga je praktisch met het onderwerp aan de slag en leer je de integratie van aromatherapie en massage op verschillende effectieve manieren in te zetten. Lees meer over de inhoud van de modules.

Lesdagen: Aromatherapie voor  Therapeuten I zondag/woensdag

  • Zondag 13 januari 2019 of woensdag 13 februari
  • Zondag 27 januari 2019 of woensdag 20 februari
  • Zondag 10 februari 2019 of woensdag 6 maart

Lesdagen: Aromatherapie voor Therapeuten II zondag/woensdag

  • Zondag 24 februari 2019 of woensdag 13 maart
  • Zondag 10 maart 2019 of woensdag 20 maart
  • Zondag 17 maart 2019 of woensdag 27 maart