Diploma en Accreditatie


De driejarige opleiding tot Natuurgeneeskundig Klinisch (Frans) Aromatherapeut bestaat uit 3 modules van elk een jaar en wordt afgesloten met het KTNO-geaccrediteerde diploma Natuurgeneeskundig Klinisch (Frans) Aromatherapeut.

Ieder lesjaar bestaat uit 16 lesdagen, een weekend Therapeutische Vorming en een theorie- en praktijkexamen met bijbehorend certificaat. Als je een voldoende haalt voor zowel het theorie- als praktijkexamen, de huiswerkopdrachten maakt, voldoet aan de aanwezigheidsplicht van 80% en de betalingsverplichting nakomt, ontvang je de volgende certificaten:

  • Module 1: Certificaat Basis Aromazorg
  • Module 2: Certificaat Aromatherapeutisch Consulent
  • Module 3: Certificaat Aromatherapeut

Voor het behalen van het KTNO-geaccrediteerde diploma dien je de drie losse certificaten te behalen én succesvol te participeren in de drie jaarlijkse weekend Therapeutische Vorming

KTNO-GEACCREDITEERD DIPLOMA

De opleiding tot Natuurgeneeskundig Klinisch (Frans) Aromatherapeut is geaccrediteerd door het accreditatie-instituut KTNO. Accreditatie heeft een aantal belangrijke voordelen:

  • Cliënten kunnen – afhankelijk van hun polis – kosten geheel of gedeeltelijk terugvragen van hun ziektekostenverzekeraar.
  • Je kunt gebruik maken van een collectieve ziektekostenverzekering, klacht- en tuchtrecht en een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.
  • Je kunt gebruik maken van een na- en bijscholingsaanbod.
  • Het geeft mogelijkheden voor contact met vakgenoten.

NB. Houd er rekening mee dat als je zelf een praktijk wilt starten en je wilt aansluiten bij een beroepsvereniging. Tijdens de opleiding bestaat de mogelijkheid om jezelf aan te melden bij de BATC.  Voor het volgen van een opleiding Medische Basiskennis hebben wij een samenwerkingsverband met Opleidingsinstituut Con Amore.

accreditatie aromatherapie opleiding