Doel en resultaat


Het doel van de aromatherapie opleiding is in het kort natuurlijk het toepassen van aromatherapie. Het resultaat van de opleiding is in het kort het worden van een vakkundig aromatherapeut. Lees op deze pagina meer over de doelen en het resultaten van onze opleiding in de aromatherapie.

Doel van de opleiding: Toepassen van aromatherapie

Aromatherapie is complementaire zorg op holistische basis en is toepasbaar in elke fase van ons leven. Het doel van de aromatherapie opleiding tot Naturgeneeskundig Klinisch Aromatherapeut is het leren toepassen van aromatherapie als complementair, alternatief of integratieve behandelmethode van medische, lichamelijke en psychische aandoeningen en klachten. Na het afronden van de opleiding ben je in staat aromatherapie veilig, evidence en/of experience based, maar bovenal veilig en vakbekwaam in te zetten bij jezelf en bij anderen. Daar waar aromatherapie niet op zijn plaats is als behandelmethode weet je na het volgen van deze opleiding een andere oplossing in de vorm van voedingsomstelling, supplementen, kruidengeneeskunde, apitherapie of massage.

onderdelen bijscholing aromatherapie

Resultaat van de opleiding: Aromatherapeut

Als Natuurgeneeskundig Klinisch Aromatherapeut heb je een gedegen theoretische vorming gebaseerd op bevindingen vanuit wetenschappelijk onderzoek naar aromatherapie en aromatische basisproducten zoals etherische oliën en hydrolaten. Het uitgangspunt hiervoor is de Franse aromatherapie die uitgaat van een verklaring van de werking van etherische oliën op basis van de synergie van inhoudsstoffen. De door FytArom opgeleide (Frans) Aromatherapeut bezit echter niet alleen gedegen theoretische kennis, maar ook praktijkervaring in het inzetten en toepassen van etherische olie in de vorm van bijvoorbeeld ruimtezuivering, (wond)verzorging, inhalatie, massage, aromatische baden, kompressen, zetpillen, capsules en tincturen.

natuurgeneeskundige opleiding aromatherapie

Therapeutische vorming

Tijdens de studie heb je voortdurend gewerkt aan je ontwikkeling als therapeut. Hierdoor ben je je bewust van je eigen grenzen en in staat om op een professionele manier aromatherapie toe te passen en/of door te verwijzen naar reguliere zorg of andere disciplines binnen de complementaire zorg.

De volgende therapeutische competenties classificeren de afgestudeerde Natuurgeneeskundig Frans Aromatherapeut:
-Je kunt tussen lichamelijke klachten en de psychische factoren die hierbij een rol kunnen spelen een relatie leggen en je kunt je cliënten begeleiden in dit proces.
-Je bent in staat om een goede anamnese af te nemen, een behandelplan op te stellen en je cliënten motiveren om zelf een actieve rol te spelen hun eigen welzijn.
-Je bent in staat om een goed advies te geven en verschillende aromatherapeutische behandelingen te geven.
-Je kunt de aromatherapie toepassen als aanvulling op je bestaande beroep.
-Je kunt zelfstandig een praktijk starten als Aromatherapeut. Indien je de ambitie hebt je aan te sluiten bij een beroepsvereniging is het volgen van een opleiding Medische Basiskennis meestal verplicht.

aromatherapeut