Lesstof, Leerlingenportaal en Leerstijl


LESSTOF

De lesstof van de opleiding wordt digitaal aangeboden via het leerlingenportaal “ViaDesk” van FytArom. Aan het begin van de opleiding krijg je een inlogcode die je toegang tot het portaal verleent. Het lesmateriaal van elke les komt via het portaal beschikbaar en kan je downloaden op je eigen computer. Het nieuwe lesmateriaal staat de week vóór de praktijkles voor je klaar. Je kunt zelf kiezen of je de lesstof alleen digitaal opslaat of ook uitprint. We raden aan om de lesstof uit te printen, zodat je tijdens de praktijkles aantekeningen kunt maken. Een voorbeeld van hoe het lesmateriaal er ongeveer uitziet, kan je zien als je de monografie van onze signatuurplant Monarda of Bergamotkruid downloadt.

LEERSTIJL

Iedereen heeft een eigen leerstijl, dus een eigen manier van omgaan met leerstof en leeractiviteiten. De ene persoon begraaft zich graag in vakliteratuur voor hij iets nieuws in de praktijk brengt, terwijl de andere persoon graag eerst experimenteert en kijkt wat er gebeurt. Vaak wordt er een onderscheid gemaakt tussen vier verschillende leerstijlen:

  • Leren door doen of ervarenLesstof aromatherapie opleiding
  • Leren door waarnemen en overdenken
  • Leren door analyse en denken
  • Leren door actief experimenteren

Bij FytArom houden we er rekening mee dat iedereen een eigen leerstijl heeft. Daarom proberen we de lesstof en de praktijkoefeningen op verschillende manieren aan te reiken. Tijdens de opleiding wordt er ruim tijd besteed aan ruiken, proeven, observeren, uitvoeren en ondergaan. Elke les omvat ook een stuk theorie, maar we proberen – waar mogelijk – de theorie visueel te maken door het gebruik van schema’s, tekeningen, tabellen, grafieken en mindmaps. Uiteraard wordt de theorie tijdens de lesdagen ook in de praktijk gebracht. Bovendien wordt de lesstof aangevuld met diverse recepten waarmee je thuis zelf kunt experimenteren.