Lesstof opleiding Natuurgeneeskundig Klinisch Aromatherapeut


De lesstof van de opleidingen, cursussen en bijscholingen wordt digitaal aangeboden in het leerlingen portaal van FytArom. Je krijgt voor het begin van een opleiding, cursus of bijscholing een inlogcode voor toegang tot het leerlingenportaal. Binnen het portaal komt voor iedere les het lesmateriaal beschikbaar en kun je deze downloaden naar je eigen computer. De ene week heb je les, de week daarop staat het nieuwe lesmateriaal voor je klaar. Het is aan jou of je de lesstof alleen digitaal opslaat of ook uitprint. We raden het aan om uit te printen, zodat je bij de lesstof aantekeningen kunt maken gedurende de opvolgende les- en praktijkdag. Een voorbeeld van hoe het lesmateriaal er ongeveer uit ziet kun je vinden in onze monografie over het geneeskrachtig gebruik van monarda ofwel bergamot(kruid), onze signatuurplant.

Lesstof en Leerstijlen

Lesstof aromatherapie opleidingIedereen heeft een persoonlijke leerstijl. Dat wil zeggen: een eigen manier van omgaan met leerstof en leeractiviteiten. De één begraaft zich bijvoorbeeld in vakliteratuur voordat hij iets nieuws in de praktijk beproefd. De ander kiest voor trial and error; gewoon doen en maar kijken wat er gebeurt. Mensen leren op verschillende manieren. In de vakliteratuur wordt een onderscheid gemaakt tussen vier verschillende leerstijlen (Kolb):
1. Mensen leren door te doen of te ervaren
2. Mensen leren door waar te nemen en te overdenken
3. Mensen leren door analyse en denken
4. Mensen leren door actief te experimenteren

Bij FytArom houden wij er rekening mee dat iedere leerling een eigen leerstijl heeft. Daarom proberen wij de lesstof en praktische oefeningen op verschillende manieren aan te reiken. Gedurende de opleiding wordt er ruim tijd besteed aan ruiken, proeven, kijken, maken, uitvoeren en ondergaan. Uiteraard hoort er bij iedere les theorie. Daar ontkomen we niet aan. Maar wij proberen daar waar het kan de theorie ook zoveel mogelijk visueel te maken. Wij voegen daarom met regelmaat schema’s, plaatjes, tabellen, grafieken en mindmaps aan onze lesstof toe. Daarnaast vind je in het lesmateriaal diverse recepten die je eventueel zelf uit kunt proberen en wordt de theorie tijdens de lesdagen natuurlijk in de praktijk gebracht.