Opbouw Opleiding Aromatherapie


Onze aromatherapie opleiding tot volleerd Natuurgeneeskundig Klinisch Aromatherapeut bestaat uit 3 modules van ieder een jaar. Iedere module bestaat uit 16 lessen, waarvoor voor het behalen van het diploma een aanwezigheidsplicht van 80% geldt. De lesdagen zijn van 09.30 tot 17.00 uur en vinden plaats in Bergschenhoek. Iedere module wordt afgerond met een theorie- en praktijkexamen. Bij een voldoende voor beide examendelen ontvang je een certificaat. Daarnaast is er per module een weekend therapeutische vorming. Het bijwonen van de 3 weekenden therapeutische vorming en het behalen van de 3 afzonderlijke certificaten resulteren uiteindelijk in het diploma Natuurgeneeskundig Klinisch Aromatherapeut.

Lesdagen

Tijdens de lesdagen wisselen theorie en praktijk elkaar af. De lesdagen beginnen altijd met het uiteenzetten van een theoretisch kader. Hierna ga je praktisch met het onderwerp aan de slag en leer je de aromatherapie op verschillende manieren in te zetten. Voorbeelden hiervan zijn het maken van aromatische (therapeutische of verzorgings) producten, het samenstellen en ondergaan van een voetenbad, het geven van verscheidene massages, het verzorgen van wonden, het aanleggen van kompressen, het maken van een geurstick en het stomen met etherische oliën. De onderwerpen, toepassingsvormen en aromatische producten zijn afwisselend, maar allemaal praktisch toepasbaar in je eigen praktijk.

aromatherapie opleiding

Drie modules

De opleiding duurt drie jaar en bestaat uit drie verschillende modules. De eerste module is een basismodule, waarbij de basis voor het veilig en vakbekwaam toepassen van aromatherapie zal worden gelegd. De tweede en derde modules zijn verdiepingsmodules waarbij in zal worden gegaan op verschillende lichamelijke  en psychische klachten en aandoeningen. Tevens zal er in module 2 en 3 aandacht zijn voor therapeutische houding en vaardigheden. Bekijk ook de inhoud van de verschillende modules van onze aromatherapie opleiding.