Over Ons


FytArom is een modern, natuurgeneeskundig onderwijsinstituut, dat opleidingen en workshops verzorgt op het gebied van fytotherapie (kruidengeneeskunde) en aromatherapie. Praktijkgericht onderwijs (waarbij theoretische, wetenschappelijke onderbouwing en klinische ervaring worden gecombineerd) is een van onze belangrijkste kenmerken.

Onze beloftes

Wij streven naar kwalitatief goed natuurgeneeskundig onderwijs. Daarom doen wij de volgende beloftes:
FytArom-Beeldmerk-Esculaap_kl2Praktijkgericht: Tijdens iedere les wordt er tijd ingeruimd om praktisch met de besproken onderwerpen aan de slag te gaan. Zo leer je de aromatherapie en de fytotherapie op verschillende manieren in te zetten en verschillende producten te maken. Tijdens onze lessen therapeutische vorming komt uiteraard ook het oefenen van een intakegesprek, het uitwerken van casussen en het afstemmen op (geur-)voorkeuren aan de orde.
FytArom-Beeldmerk-Esculaap_kl2Kleine lesgroepen: De leslocatie is geheel ingericht op het lesgeven aan kleine groepen. Zowel het leslokaal als het laboratorium biedt maximaal plek aan 12 deelnemers. Het lesgeven in kleine groepen bevordert niet alleen de opname van de theorie, maar ook de uitwisseling van ervaringen. is geheel ingericht op het lesgeven aan kleine groepen. Zowel het leslokaal als het laboratorium bieden plek aan maximaal 12 deelnemers. Het lesgeven in kleine groepen bevordert niet alleen de opname van de theorie, maar ook de uitwisseling van ervaringen.
FytArom-Beeldmerk-Esculaap_kl2 Ervaren docenten : De drijvende kracht achter FytArom is Janet Nienhuis daarnaast ondersteund door Thea Franken (docent massage), Francien van der Heijden (docent inhoudsstoffen) en gastdocent Madeleine Knapp-Hayes (docent CO2-extracten). Alle betrokken docenten zijn breed natuurgeneeskundig geschoold. Door de brede natuurgeneeskundige achtergrond van de docenten wordt er met regelmaat een uitstapje gemaakt naar andere natuurgeneeskundige disciplines, zoals voeding, orthomoleculaire supplementen en apitherapie.
FytArom-Beeldmerk-Esculaap_kl2Betrouwbaar: Wij houden niet van verrassingen! Wij vinden het belangrijk dat je weet waar je bij FytArom aan toe bent. De kosten per schooljaar blijven gedurende de jaren dat je de opleiding volgt gelijk aan het jaar dat je de opleiding bent gestart. Het lesrooster wordt voor het gehele opleidingsjaar bekend gemaakt. Extreme weersomstandigheden daargelaten, houden wij ons aan het rooster.
FytArom-Beeldmerk-Esculaap_kl2Volledig lesmateriaal: Wij schrijven de lesstof zelf, omdat tot nu toe geen enkel boek, dat op de markt is, wat ons betreft volledig, duidelijk en relevant genoeg is om als basis voor het lesmateriaal te dienen. Je wordt tijdens de opleiding niet verplicht tot het aanschaffen van boeken en hebt dus geen bijkomende kosten. De lesstof is uiteraard ruim voldoende om al je eventuele examens te behalen.

Signatuurplant: Monarda

Het bergamotkruid of de monarda hebben wij gekozen als signatuurplant. Deze plant groeit hoog en recht, is een lust voor het oog en de geur is fijn. Bijen en vlinders zijn er gek op. Ook wordt het bergamotkruid of monarda ieder jaar groter via het wortelstelsel! De monarda is zowel bruikbaar als fytotherapeutisch kruid als in de vorm van etherische olie en hydrolaat. Lees meer over het bergamotkruid of monarda.

bergamotkruid

Meer over ons?

Lees hier meer over onze missie en visie, de leslocatie en de docenten.