Missie en Visie in de Natuurgeneeskunde


Lees op deze pagina meer over onze missie en visie in de natuurgeneeskunde…

Missie in de Natuurgeneeskunde

Het is onze missie de natuurgeneeskunde (en dan met name de behandelingsmethoden aromatherapie en fytotherapie (kruidengeneeskunde)) tot een vast onderdeel te maken van de reguliere geneeskunde. Zowel de kruidengeneeskunde als de aromatherapie kunnen hier op verschillende manieren worden ingezet namelijk:

  • natuurgeneeskunde als alternatief voor reguliere zelfzorg middelen. Hierbij worden fytotherapeutische en/of aromatherapeutische extracten gebruikt ter vervanging van de reguliere zelfzorg medicatie zoals vrij te koop bij de drogist.
  • natuurgeneeskunde als aanvulling op reguliere geneeskunde. Hierbij worden natuurlijke extracten gelijktijdig met reguliere medicatie gebruikt om het effect ervan te verdiepen of aan te vullen. Ook kan het zijn dat je kruidengeneeskundige preparaten gebruikt om de bijwerkingen van bepaalde reguliere medicijnen te verminderen. Het op deze manier inzetten van de fytotherapie (kruidengeneeskunde) en/of aromatherapie wordt de complementaire geneeskunde genoemd.
  • natuurgeneeskunde als onderdeel van de integratieve geneeskunde (ook wel integrale geneeskunde genoemd). De integratieve geneeskunde is een relatief nieuwe visie op zorg, waarbij reguliere geneeskunde wordt gecombineerd met de alternatieve en complementaire geneeswijzen om niet alleen iemands klacht te behandelen, maar iemand zo goed mogelijk, zowel lichamelijk als geestelijk, te begeleiden tijdens ingewikkelde en langdurige ziekteprocessen of tijdens het ziekteherstel op weg naar gezondheid.

Visie in de Natuurgeneeskunde

Onze visie is het aanbieden van hoog kwalitatief onderwijs in de natuurgeneeskunde en dan met name op basis van aromatherapie en/of fytotherapie (kruidengeneeskunde). Ons onderwijs is gebaseerd op zowel empirisich en klinisch bewijs als de actuele stand binnen de wetenschap. Wij vinden het belangrijk praktijk- en ervaringsgericht les te geven. Wij zijn er van overtuigd, dat (wanneer je dingen eerst zelf ervaart) je als natuurgeneeskundig therapeut deze kennis beter aan andere mensen kunt overbrengen. Tijdens onze lessen staan het zelf maken, uitvoeren en ervaren dan ook in een hoog vaandel. Daarnaast hebben wij natuurlijk altijd oog voor het veilig en vakbekwaam toepassen van de natuurlijke middelen.