Monarda als signatuurplant


FytArom heeft het gracieuse, maar eenvoudige kruid, monarda als signatuurplant gekozen. Monarda wordt ook wel bergamotkruid of kortweg bergamot genoemd en kan zowel fytotherapeutisch als aromatherapeutisch worden ingezet. Het is in deze beide natuurgeneeskundige richtingen wellicht een wat onbekendere plant, maar dat maakt haar zeker niet minder waardevol en door ‘kenners’ niet minder bemind.

Waarom monarda?

Wij hebben het bergamotkruid of de monarda gekozen als signatuurplant, omdat deze plant fier en trots is (ze groeit hoog en recht), het is een lust voor het oog en de geur is fijn. Bovendien zijn bijen en vlinders er gek op. Ook is ze voor onze bedrijfsvoering een inspiratiebron, want de plant wordt ieder jaar groter via het wortelstelsel!

Verder lezen

Wij van FytArom hebben een uitgebreide monografie samengesteld over de medicinale en geneeskrachtige werking van onze signatuurplant. Deze monografie gaat over het medicinaal gebruik van twee verschillende monardasoorten, namelijk de Monarda fistulosa en de Monarda didyma.

Wat is een monografie?

Een monografie is een uitgebreide (wetenschappelijke) bespreking van een specifiek onderwerp dat beoogt hiervan een volledig en gedetailleerd overzicht te geven. Het woord monografie komt van het Griekse woord “μονογραφία”. Deze monografie gaat in op zowel het gebruik binnen de aromatherapie als de fytotherapie (kruidengeneeskunde).
Lees meer over de geneeskrachtige werking van monarda (download de pdf). monarda Bijscholen FytArom