Docent inhoudstoffen en kwaliteit

Als je de opleiding tot Klinisch aromatherapeut bij FytArom opleidingen volgt leer je meer dan alleen over etherische oliën. Basisoliën, hydrolaten, kruiden, voeding en supplementen worden allemaal uitgebreid behandeld in deze 3-jarige opleiding. Daarnaast leer je tijdens de praktijkonderdelen alle verschillende toepassingen maken die je als therapeut kunt inzetten. Omdat je deze toepassingen helemaal zelf opbouwt uit de losse onderdelen (vandaar ambachtslieden), kun je al deze losse componenten afstemmen op de klacht die je wil behandelen. Kun jij je voorstellen hoe oneindig sterk het eindproduct dan is??

Vanaf lesjaar 20-21 verzorg ik in het eerste jaar van de opleiding de 3 lessen Inhoudsstoffen en de les Kwaliteit en analysemethoden. Deze lessen leren je begrijpen waarom de etherische oliën doen wat ze doen en hoe je goede kwaliteit herkent.

Ik ben Paula van der Velden, sinds de zomer van 2020 afgestudeerd als Natuurgeneeskundig Klinisch Aromatherapeut. Ik heb een eigen natuurgeneeskundige praktijk, Sana Natura, waar ik mensen behandel en workshops verzorg (ik leer mensen hoe ze zelf verzorgingsproducten kunnen maken met alleen natuurlijke ingrediënten). Daarnaast assisteer ik Janet in de backoffice en heb ook nog een parttime baan als beleidsmedewerker.

Voorafgaand aan de opleiding tot aromatherapeut volgde ik de basisopleiding Apitherapie (over de geneeskrachtige werking van de verschillende bijenproducten) en de jaaropleiding Inheemse Kruidengeneeskunde.