FAQ


Wij hebben een overzicht gemaakt van de vragen (FAQ: Frequently Asked Questions) die de afgelopen tijd vaak ons gesteld zijn. Mocht je specifieke vragen hebben die hier niet genoemd staan, neem dan gerust contact met ons op.

1. Wat is een module?

Een module is een studieperiode of lesjaar van september tot en met juli. De opleiding Therapeut (Franse) Aromatherapie bestaat uit 3 verschillende modules. Iedere module heeft 16 lesdagen en een weekend therapeutische vorming.

2. Zijn de opleidingen erkend?

Door FytArom aangeboden opleidingen en bijscholingen zij geaccrediteerd bij diverse Natuurgeneeskundige Beroepsorganisaties.

3. Wat zijn de toelatingseisen voor een opleiding?

Vooropleiding: mbo-niveau en/of levenservaring en motivatie. A; ons lesmateriaal is op HBO-niveau.

Indien je hier vragen over hebt, kun je een intakegesprek aanvragen. Tijdens dit gesprek zullen we samen met jou beoordelen wat de verschillende mogelijkheden zijn. Wij stellen in principe geen leeftijdsgrenzen aan onze opleiding en nascholing. Onze ervaring leert dat je minimaal 18 jaar dient te zijn om cliënten op een goede manier te kunnen begeleiden.

4. Kan ik vrijstelling krijgen voor bepaalde lessen?

In principe is het zo dat alle lessen geïntegreerd zijn in een jaarprogramma. Het is daardoor bijzonder moeilijk om bepaalde lessen wel en andere niet te volgen.

5. Wat als ik op het laatste moment verhinderd ben?

Wanneer je na opgave en betaling besluit toch niet deel te nemen aan een opleiding, nascholing of workshop dan heb je na een schriftelijk aangetekend schrijven, waarin je aangeeft verhinderd te zijn, de volgende rechten op terugbetaling van de kosten:

-tot 56 dagen voor aanvang ontvang je 75 procent van het betaalde bedrag terug,

-tussen de 56 en 42 dagen voor aanvang ontvang je 50 procent van het betaalde bedrag terug,

-bij afzeggingen binnen 42 dagen voor aanvang of bij het niet verschijnen is er geen terugbetaling meer mogelijk.

Deze regels zijn bepaald in de algemene voorwaarden.

6. Hoe ontvang ik meer informatie?

Om uitgebreide informatie te ontvangen over onze opleidingen en workshops heb je diverse mogelijkheden: kijk op de verschilende pagina’s van deze website, stuur een e-mail naar info@fytarom.nl, neem telefonisch contact op of kom naar een open dag. Ook kun je een brochure aanvragen.

6. De opleiding tot Natuurgeneeskundig (Frans) Aromatherapeut duurt 3 jaar. Is dat niet wat veel?

Aromatherapie is een zeer breed vakgebied. Bovendien is het voor het vakbekwaam toepassen van aromatherapie noodzakelijk aandacht te besteden aan therapeutische vaardigheden, pathologie, manieren van destillatie, kwaliteit van etherische olie, kwaliteit van andere basisstoffen, …  Ook zullen we met regelmaat aandacht besteden aan andere natuurgeneeskundige disciplines zoals massage, voeding, apitherapie, kruidengeneeskunde en supplementen (orthomoleculaire geneeskunde), zodat je als toekomst therapeut zo goed mogelijk beslagen ten ijs komt. Drie jaar is daarom helemaal niet veel! Onze aromatherapie opleiding is dan ook geen aromatherapie cursus van een paar dagen. Het is een gedegen opleiding die je voorbereid op het therapeutschap.

7. Op de website staat een aanwezigheidsplicht vermeld van 80% en de weekenden zijn verplicht. Waarom is dat?

Het accreditatie-instituut eist 400 docentcontacturen. Om dit te halen zijn de aanwezigheidsplicht en de verplichte weekenden ingesteld.

8. Ben ik na het volgen van de opleiding Natuurgeneeskundig (Frans) Aromatherapeut masseur?

De opleiding leidt op tot aromatherapeut. Een van de basisvaardigheden van een aromatherapeut is het geven van een massage. Je zult dit zeker leren, maar dat maakt je nog geen massagetherapeut. Neemt niet weg dat de combinatie van aromatherapie en massage zeer effectief is! Dit is ook de reden waarom we speciaal voor bestaande masseurs gestart zijn met de bijscholing Aromatherapie voor Masseurs.

9. Wanneer ben ik natuurgeneeskundig therapeut?

De titel therapeut is in Nederland onbeschermd. Dit betekent dat iedereen zich therapeut kan noemen. Je bent dan echter nog geen erkend therapeut. Lees meer over wanneer je een natuurgeneeskundig therapeut bent.