Gastdocent Voeding

Ik geloof in een symbiotische wisselwerking tussen mens en natuur. Ik combineer eeuwenoude plantentradities met wetenschappelijke kennis uit de chemie, farmacologie, etnobotanie, ecologie en voedingsleer.

Alles begon ooit met een aangeboren fascinatie voor planten. Of eigenlijk voor wat mensen doen met planten. Als tiener zat ik al met een plantengidsin het bos of kon ik uren kijken naar mandenvlechters die twijgen aan elkaar rijgen tot fantastische gebruiksvoorwerpen. Mijn fascinatie bepaalde mijn studiekeuze en op mijn 21ste zat ik in een ver Boliviaans binnenland met inheemse genezers te praten over hoe zij planten gebruiken als voeding, medicijn, onderdak en decoratie. Met mijn diploma in etnobotanie cum laude op zak vertrok ik eind 2004 naar Brazilië voor een nieuw avontuur. Tegen de imposante achtergrond van het Amazonewoud beleefde ik mee hoe inheemse vroedvrouwen wilde planten gebruiken in remedies en rituelen rondom geboortezorg. Het maakte een diepe indruk.

Ondanks alle inspirerende avonturen die ik beleefde, raakte ik in 2014 in een burn-out. Het was een nare tijd, maar het deed me terugkeren naar mijn oude liefde voor planten en hun gebruik. Uit deze levenservaring is Scent & Spice geboren. Via Scent & Spice wil ik mensen kennis laten maken met de vaak vergeten werking van cosmetische, medicinale en culinaire planten. Ik ben gespecialiseerd in inhoudsstoffen van planten en de effecten van planten op het brein en de neurotransmitters. Via workshops en cursussen laat ik je zien welke stoffen in planten zitten, hoe je die eruit kunt halen en hoe je ze op een positieve manier voor je kunt laten werken.

Daarnaast word ik ingehuurd als gastdocent (bijvoorbeeld aan Wageningen en Leiden Universiteit) om les te geven over plantenextracties, etnobotanie en de wetenschap achter het koken enwerk ik als trainer bij opleidingsinstituten. Ik train coaches in het geven van voedingsadviezen aan mensen in een burn-out. Bovendien ben ik consultant en spreker over burn-outpreventie, natuurlijke ingrediënten en voeding, energie en het brein.

Samen met Riens heb ik een zoon van 6, Marijn. Ik ben dol op klaprozen en cactussen. Ik spreek vloeiend Portugees. Ik ben een dromer. Ik houd van koken en eten. En ik ben een draak als ik honger heb.