Opleiding Natuurgeneeskundig Klinisch Aromatherapeut


Aromatherapie is het behandelen van mensen of dieren door gebruik te maken van plantaardige aromatische/geurende stoffen. De naam is een samentrekking van de woorden aroma (ofwel geur) en therapie; aromatherapie is het behandelen door middel van plantaardige, geurende stoffen. In de eerste plaats zijn dit etherische oliën (ook wel essentiële oliën genoemd), maar ook andere, het liefst hoogwaardige, plantaardige stoffen zijn hierbij onmisbaar (al is het maar, omdat bijna alle etherische oliën niet onverdund mogen worden toegepast). Tijdens de driejarige opleiding richten wij ons uitsluitend op mensen. Voor natuurgeneeskundige opleidingen voor dieren kunnen wij je wel doorverwijzen.

Vibration-d-une-huile-essentielle

Stromingen aromatherapie

Binnen de aromatherapie zijn verschillende stromingen te onderscheiden, die elk een andere benadering, methoden en gebruiken kennen. De belangrijkste stromingen binnen de aromatherapie zijn de Engelse school en de Franse school. De opleiding van FytArom onderwijst in de Franse school. De Franse school gaat voornamelijk uit van de synergie van inhoudsstoffen van etherische oliën om het lichamelijke of psychische effect hiervan te verklaren. In Nederland wordt (naast onze opleiding) nauwelijks les gegeven in de Franse school. Wij vinden dit eigenlijk heel raar, omdat de dit wel de meest wetenschappelijk onderzochte en bewezen vorm van aromatherapie is. De Franse school is veel breder dan de Engelse school en maakt dan ook gebruik van alle mogelijke toepassingen van etherische oliën (puur, verdund, innemen via capsules of zetpillen, masseren, verdampen, in bad), wat de aromatherapie tot volwaardige, natuurgeneeskundige stroming maakt. Daarnaast zijn de doseringen van de gebruikte etherische oliën vaak veel hoger dan bij de Engelse school en wordt er zelfs met pure etherische oliën gewerkt om een direct en krachtig effect te behalen.

Onze aromatherapie opleiding

De driejarige aromatherapie opleiding bij FytArom leidt op tot volwaardig Natuurgeneeskundig Klinisch Aromatherapeut. Door de opbouw in 3 modules van ieder een lesjaar is het ook mogelijk om alleen het eerste basisjaar te volgen of tussentijds een leerstop in te passen. Kijk in het rechtermenu en lees snel meer over de opbouw en de inhoud van deze, in Nederland unieke, aromatherapie opleiding, waarbij ook met regelmaat uitstapjes worden gemaakt naar andere natuurgeneeskundige behandelmethoden, zoals kruidengeneeskunde (ook wel fytotherapie genoemd), supplementen (ook wel orthomoleculaire geneeskunde genoemd), voeding , apitherapie en massage. Zo ben je als aankomend Natuurgeneeskundig Klinisch Aromatherapeut breed onderlegd. Meld je vandaag nog aan! Of vraag onze brochure aan.