Voor wie is de opleiding aromatherapie geschikt?


De opleiding aromatherapie (Natuurgeneeskundig Klinisch Aromatherapeut) is geschikt voor een ieder die meer wil weten over aromatherapie en aromatherapie op een veilige en vakkundige manier bij zichzelf en bij anderen wil inzetten. Uitgangspunt van de opleiding aromatherapie is echter het opleiden tot professioneel aromatherapeut. Aromatherapie kan worden ingezet als hoofdbehandelmethode, maar past ook goed binnen een pallet van andere natuurlijke behandelmethodes (zoals kruidengeneeskunde, massage, personal coaching, …). Bestaande therapeuten zijn dan ook meer dan welkom!

Geen cursus aromatherapie

Je dient er rekening mee te houden dat het hier niet gaat om een simpele cursus aromatherapie, maar dat de onderwerpen tijdens onze opleiding diepgaand worden behandeld. Hierbij komt enige basiskennis van natuurkunde, scheikunde en biologie kijken. Natuurlijk zal deze gedurende de opleiding worden opgefrist en waar nodig aangevuld.

Therapeutische basisvaardigheden

Daarnaast besteden we tijdens de aromatherapie opleiding ook aandacht aan de ontwikkeling van therapeutische vaardigheden, zoals gespreksvaardigheden, het afnemen van een consult, het opstellen van een behandelplan en het uitvoeren van behandelingen, zoals massage, aanleggen van wikkels, verzorgen van een open been, hydrotherapie, en dergelijke.

HBO-niveau

Onze aromatherapie opleiding wordt gegeven op HBO-niveau en vereist naast deelname aan de praktijklessen ook zelfstudie. De hoeveelheid tijd die dit kost varieert naar gelang de voorkennis en de snelheid van opname van de stof. Gemiddeld zal de studiebelasting tussen de 4 en de 10 uur per week liggen. Het valt aan te bevelen regelmatig te studeren!

Lees meer over onze opleiding tot aromatherapeut

natuurgeneeskundige opleiding aromatherapie