Voorbeelden van lesstof

Voorbeelden van lesstof

Tijdens de driejarige aromatherapie opleiding bij FytArom maar ook tijdens de nascholing voor Therapeuten en de online cursus wordt de lesstof wekelijks digitaal aangeboden in ons studenten portaal. Daar kan je zelf de lesstof downloaden. Of dit nu monografien zijn, de lesstof zelf, waren kenis inormatie bladen etc. Soms bieden we ook, ter voorbereiding van een les, een quiz aan. Omdat wij je graag goed informeren geven wij op deze pagina een  klein inkijkje in de lesstof, die je ook kan downloaden. Ook hebben we een quiz toegevoegd, zodat je kan ervaren hoe wij examineren en hoe oefentoetsen er uit zien. Je kan de quiz meerdere keren maken. Have FUN

Om de quiz te maken  moet je wel je naam en email adres invullen, om de quiz resultaten te ontvangen. 

Voorbeelden

Monografie

Een monografie is een uitgebreide (wetenschappelijke) bespreking van een specifiek onderwerp, dat beoogt hiervan een volledig en gedetailleerd overzicht te geven. Het woord monografie komt van het Griekse woord “μονογραφία”.

Hoe ziet zo’n monografie er uit?

Je kan hier de monografie van Monarda – Monarda fistulosa downloaden.

 

 

Monografieën

Gedurende de driejarige opleiding krijg je, verdeeld over drie jaar, zo’n 120 etherische olie monografieën. Zeker 10 hydrolaat monografien en ook een flink aantal basis olie en CO2 extracten monografieën.

Bewaren

De meeste studenten leggen een ordner aan, met een alfabetische index.

 

Formuleren

In elke les is er– naast het theoretische gedeelte – ruimschoots aandacht voor het opdoen van praktijkervaring. Op deze manier leer je de aromatherapie op verschillende manieren inzetten en op een creatieve manier een brede waaier aan natuurlijke producten maken. Op deze manier vergaar je ook waardevolle productkennis over honderden natuurlijke middelen.

De producten die wij maken tijdens de les krijg je mee naar huis. Zodat je zelf kan ervaren hoe het product werkt. Dit is een van de belangrijkste leer momenten van een les.

Om deze productkennis te ondersteunen krijg je in jaar 1 bij de les; Aromaverzorging van de huid een zeer lijvige bijlage van zo’n 130 product profielen. Uiteraard zijn al deze productprofielen toegelaten in natuurlijke cosmetica.

Een voorbeeld van een product profiel blad van het hydrolaat van Cistusroos –Cistus Ladanifere kan je hier downloaden.

 

 

Product profielen

Een product profiel is zeker anders dan een monografie. Het bevat de INCI naam van een product (International Nomenclature Cosmetic Ingredient). INCI-namen zijn internationaal gestandaardiseerde namen voor stoffen, die in cosmetica worden verwerkt. Op een etiket hoort bij alle cosmetica de ingrediënten aangegeven met hun INCI-naam. Daarnaast bevat het product profiel een korte beschrijving van inhoudsstoffen, tot welk percentage je het kan inzetten tijdens formuleren en suggesties wat je er mee kan maken. 

Al met al een waardevol document, waar je drie jaar en ook daarna nog, met regelmaat iets in op gaat zoeken.

Lesstof

FytArom heeft alle lesstof zelf geschreven. Haast iedere les ondergaat, iedere jaar weer een ‘facelift’. Omdat er nieuwe wetenschappelijke inzichten zijn. Gemiddeld bestaan de lessen uit zo’n 40 pagina’s die je zelf kan downloaden in het studenten portaal.

Hier kan je een klein voorbeeld downloaden van een les.

 

 

Lessen per lesjaar

Bij alle 16 lessen per lesjaar
Maar ook tijdens het therapeutisch weekend.Is er een reader, gedurende drie jaar bouw je dus aan een indrukwekkend naslagwerk

Quiz

 

Tijdens het voorbereiden op een les bieden wij vanaf dit lesjaar bij bepaalde lessen een quiz aan. Ook is het schriftelijk examen digitaal. Wil je kijken hoe dat er uit ziet? We hebben een ‘for fun’ aromatherapie quiz die je kan maken als je dat wilt. Het zijn 5 vragen, na iedere vraag krijg je direct te zien of je antwoord juist was en eventueel bij sommige vragen een toelichting. Wij dagen je uit!

 

Lessen per lesjaar

Bij alle 16 lessen per lesjaar
Maar ook tijdens het therapeutisch weekend.Is er een reader, gedurende drie jaar bouw je dus aan een indrukwekkend naslagwerk

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.